„Tänav“ - Ritva Larssoni sotsiaalse närvi näitus Tampere Majas

22.08.2016
Helsingist pärit maalikunstniku Ritva Larssoni näitus „Tänav” räägib elust tänavatel. Ta piltidel leidub argiseid toiminguid ja marginaalseid inimesi. Teemaks on sotsiaalsed probleemid, vaesus, alkoholism ja kerjamine. Näitus avatakse neljapäeval, 25. augustil kell 17 Tampere Majas, Jaani 4 Tartu.

Näitusel on traditsioonilisi õli- ja akrüülmaale. „Peale tänavaeluga seotud probleemidele huvitab mind tänavatelt leiduvad rõõmsad hetked, mis jäävad kergesti märkamata. Piltide kaudu saab uurida nii ebaõiglust ja ühiskonnast eemale jäämist kui ka elurõõmu ja inimestest leiduvat lootust“, ütleb kunstnik.

Kunstnik austab klassilise maali traditsiooni. Pinge sünnib traditsioonilise tehnika ja moodsate teemade vahel. „Minu maalides on diskussiooni „sotsiaalse“ ja „realismi“ vahel. Kui pildid tuuakse galeriisse, peab vaataja kohtama seda, mida ta ei sooviks näha“, võtab Larsson kokku oma näituse teemad.

„Soome heaoluühiskonda on lammutatud jõuga juba aastaid. Üha rohkem leidub inimesi, kellel pole võimalus nautida ühiseid hüvesid. Ühiskonna kaitsemehhanismid ei tööta enam. Aga see ei tähenda, et näitusel puuduks rõõm ja lootus. See vähemalt ei maksa midagi“, tõdeb kunstnik.

Ritva Larsson (sündinud 1965) on lõpetanud Lahti Kunstiinstituudi 2009. aastal. Enne kunstnikuks hakkamist on ta lõpetanud magistriõpingud Tampere Ülikoolis. Ta on Soome Kunstnikeliidu liige. Ta on korraldanud mitmeid näitusi erinevates kohtades Soomes.

Larssoni näitus on avatud kuni 18. septembrini. Tampere Maja galerii (Jaani 4, Tartu) on avatud iga päev kella 9-18. Sissepääs vaba.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv